12 Nisan 2009 Pazar

Kemalizmin Karın Ağrısı




Bugün birçok haber sitesinde yer alan ve Hürriyet kaynaklı olduğu ileri sürülen bir habere göre, Youtube'dan sonra, Google da kapatılacakmış. Sebebi ise Google'da "Kemalizmin karın ağrısı" şeklinde arama yapılınca çıkan bir sayfada Atatürk'e ağır hakaretler olması ve bu durumun Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerince mahkemeye taşınmış olmasıymış.

Haberi okuyunca ben de refleks olarak bahsedilen söz dizisini Google'da arattım. Sanırım ilgili sayfayı da buldum. Ama, sayfa günlük ziyaret sınırını aşmış. Zira; "
Üzgünüz, ancak bu site şu anda sayfa görüntüleme sınırını aşmış bulunuyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin. Daha fazla bilgi için, Google Sitesi Yardımı'na bakın." şeklinde uyarı var artık zikredilen internet sayfasında.

Kimse kendisine hakaret edilmiş olmasını, dahası bu hakaretin internet gibi bir ortamda sürekli halde bulunmasını istemez. Şayet hakaret Atamıza yapılmış ise bunun da engellenmesi ve muhakkir(ler)in de hak ettikleri cezayı bulmaları amaç olmalıdır. Bu yapılırken "Efendim Google da buna çanak tutmuş ve hakaretlerin geniş kitlelerce erişilebilir olmasını sağlamıştır." şeklinde sığ bir düşünceden beri olmak da esas olmalıdır. Aksi taktirde Youtube'lar da kapatılır, Google'lar da.

Biz Türkiye'den internete erişenler de güneşe karşı gözünü kapatıp da gece olduğunu zannedenlerden olmaya devam ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder